Nog nooit gaf directeur en groot-aandeelhouder Emmanuel Besnier van het Franse zuivelconcern Lactalis een interview. De gefortuneerde Besnier mijdt de media.
De steeds verder uitdijende affaire rondom de met salmonella besmette babyvoeding deed Besnier besluiten nu dan toch in de openbaarheid te komen. In een uitgebreid interview met Le Journal du Dimanche zegt hij vrijdag, toen hij op het matje geroepen werd bij minister Bruno Le Maire, zelf voorgesteld te hebben álle producten uit de fabriek in Craon terug te halen, ongeacht de productiedatum. Dat gaat in totaal om zo'n 12 miljoen verpakkingen, die wereldwijd naar 83 landen verscheept zijn. Ook uit Nederland wordt nu babymelkpoeder teruggehaald, meldt het AD.
Besnier toont zich fel over de beschuldigingen dat Lactalis zich zou onttrekken aan zijn verantwoordelijkheden. "Onze prioriteit is altijd geweest om de crisis te beheersen en ervoor te zorgen dat er geen nieuwe zieke kinderen komen. [..] Het is onze taak om gezonde producten op de markt te brengen. Als dit niet het geval is geweest, is dat onze verantwoordelijkheid. Die neem ik. [..] Er zijn klachten, er zal een onderzoek komen, we zullen samenwerken met justitie door alle informatie te verstrekken die ons gevraagd wordt. Iets anders doen, is nooit bij ons opgekomen".
leJDD - EXCLUSIF. Le patron de Lactalis sort du silence : "Il y a peut-être eu des erreurs ­humaines"
Reageer
  • Deel
Druk af