"Het lijkt erop dat La Place dicht bij een deal is met Hudson’s Bay over het openen van restaurants in de twintig warenhuizen die dat bedrijf in Nederland gaat vestigen", schrijft de NRC. La Place moest er 62 sluiten door het faillissement van V&D en ontsloeg een belangrijk deel van zijn personeel. Inmiddels zijn 1500 medewerkers weer aangenomen en boekte het bedrijf in zijn nog operationele vestigingen een zeer respectabele omzetstijging van 11%.

Ton van Veen, de financiële topman van Jumbo, hintte gisteren op de 20 nieuwe vestigingen van het Canadese concern Hudson's Bay bij zijn toelichting op de halfjaarcijfers van het supermarktbedrijf. Hudson's Bay investeert de komende jaren €1 miljard in kledingmodewinkels in Duitsland, Nederland, België en Luxemburg.

La Place werd door Jumbo overgenomen nadat het bedrijf eind vorig jaar werd meegesleept in het faillissement van V&D. Hudson's Bay was aanvankelijk in de race voor de V&D-vestigingen maar liet die schieten. Nu lijkt beide bedrijven toch weer tot elkaar te komen om La Place weer aan nieuwe vestigingen te helpen.

La Place verloor door de sluiting van V&D zonder nieuwe huurder de helft van zijn vestigingen en van zijn omzet van €200 miljoen. Moederbedrijf Jumbo presenteerde goede jaarcijfers. De omzet steeg met ruim 13% naar €3,59 miljard. De omzet van het supermarktbedrijf groeide in zijn gevestigde winkels 4% en groeit daarmee harder dan de markt die 2,4% groeide. Het succes is volgens Jumbo te danken aan de vernieuwing van de winkelformule, huismerkproducten, verse producten en een succesvol aanbiedingenbeleid.
Dit artikel afdrukken