imageZaterdag 12 april is er in het DSB Stadion in Alkmaar een bijeenkomst met als titel Kwestie van Smaak. Met een middagprogramma rond dit thema viert de afdeling Noord Holland Noord van de VVAO haar 8ste lustrum. De eerste lezing gaat over waarom consumenten sommige voedingsproducten heel lekker vinden en andere snel gaan vervelen. dr. Liesbeth Zandstra van Unilever Research gaat in op smaakperceptie en het aanleren van smaakvoorkeuren. Vervolgens houdt hoogleraar antropologie Jojada Verrips een verhaal over kannibalisme in westerse samenlevingen. Na de pauze de teloorgang van onze rijke culinaire traditie en de idealisering van stamppot en erwtensoep. U raadt het al: de spreker is ondergetekende.
Tenslotte komt trendwatcher Anneke Ammerlaan aan het woord over de strijd tussen lekker, gezond en duurzaam en hoe de tijdgeest zich in ons toekomstig eetgedrag zal weerspiegelen.
Officieel is de inschrijvingstermijn gesloten, maar ik weet wel bijna zeker dat 'introducés'in speciale gevallen welkom zijn. Meer info: www.vvao.nl
Trouwens: VVAO staat voor Vereniging van Vrouwen met een Academische Opleiding.
Dit artikel afdrukken