5
Fotocredits: 'Petri dishes with Agar', Carissa Rogers

FlashKweekvlees voor 4 op de 10 Nederlanders

Binnen een paar jaar, voorspelt de ABN AMRO, bestellen de eerste consumenten een 'spannend, maar prijzig stukje kweekvlees in trendy restaurants'. En over 10 jaar is kweekvlees gewoon. Tenminste, als het smaakvol is, met een goede textuur en bite. Anders lust de consument het echt niet. Als kweekvlees dan ook nog betaalbaar is, wil 41% van de consumenten waarschijnlijk of zeker wel kweekvlees eten. Omdat het beter is voor het milieu, en diervriendelijker. De 23% twijfelaars aarzelt bij de gezondheid en veiligheid van het industrieel gekweekt 'echt' vlees uit een bio-reactor. En voor de 35% van de consumenten die zich waarschijnlijk of zeker niet aan kweekvlees zullen wagen, zijn 'namaak' en hun voorkeur voor 'gewoon vlees' de belangrijkste overwegingen.

ABN AMRO - Access Denied, 3 apr 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #5
  • 7 apr '21
  • 23:06

Marc van der Donk #4 ''Theo, het oude normaal is dat niet onze efficiënte bio-industrie en kwam daar nog wel ons ''natuurlijke'' voedsel vandaan?'' Wat jij onder bio-industrie verstaat is geen bio-industrie, maar intensieve veehouderij. Het woord bio-industrie past meer bij de bioreactoren die kweekvlees produceren.

Marc van der Donk
  • #4
  • 7 apr '21
  • 15:33

#3 Theo, het oude normaal is dat niet onze efficiënte bio-industrie en kwam daar nog wel ons ''natuurlijke'' voedsel vandaan?

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #3
  • 3 apr '21
  • 15:38

Voortschrijdende vervreemding van natuurlijk voedsel. Onderdeel van het nieuwe normaal.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 3 apr '21
  • 14:32

Waaruit bestaat het vet van het kweekvlees? Zitten er ook de aan vet verbonden vitamines in?
Nog steeds zijn we bezig met de vraag hoe gezond/ongezond mager/vet vlees van rund/schaap/varken/kip/ bij verschillende bereidingen en hoeveelheden is. En dan komt er al weer iets nieuws bij om de komende decennia te onderzoeken.
Vooral voer voor wetenschappers!

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 3 apr '21
  • 11:38

Kweekvlees, wie heeft er een directe vergelijking qua voedingsstoffen. Vlees is meer dan eiwit alleen. Is dit gelijk bij kweekvlees?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.