Pijn
Bij de nieuwe methode worden de vissen in een bak water onder stroom gezet. In verdoofde toestand wordt de vis daarna verwerkt. Het is volgens Van Eijk "honderd procent" zeker dat de vis daarbij geen pijn voelt. "Ik denk dat we binnen een aantal maanden zover zijn dat we op bedrijfsniveau deze methode kunnen invoeren." Wakker Dier is blij verrast door de methode, "als ze het tenminste waarmaken".
Bron: (c) ANP met dank aan nu
Fantastisch: de vissers lopen voor op Wakker Dier! De Nederlandse varkens en kippenboeren zouden er een voorbeeld aan kunnen nemen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Keurig, we gaan langzaam vooruit. Nu nog een wereldwijde code voor koks hoe om te gaan met kreeft en andere levend binnengebrachte dieren. Te beginnen op de verschillende Horeca-opleidingen...
Hoezo 'vissers lopen voor op WD'? Je zit er helemaal naast: WD, en ook andere db-organisaties, pleiten hier al heel lang voor. Een prototype van deze verdovingsmethode ligt al jaren in de kast van Imares (vroeger Rivo) maar werd door desinteresse nooit uit de kast gehaald. DB organisaties kregen geen voet aan de grond want media toonden geen interesse in het leed van vissen. De minister vond het levend creperen van de vissen ook onacceptabel maar gaf aan geen maatregelen te willen nemen vanwege ontbrekend draagvlak in de sector. Nu ineens doen ze toh wat. Verrassend maar zeker niet vooroplopend.