De Britse supermarktketen Sainsbury’s heeft een speciale verpakking ontworpen, die de delicate vingertjes van millennials beschermt. Ze willen niet in aanraking komen met rauw vlees, schrijft de Mail Online. Onderzoeksbureau Mintel ontdekte dat 37% van de Britten onder de 35 liever geen vlees aanraakt uit angst voor bacteriën als campylobacter. Een van de deelnemers in de onderzoeksgroep bespoot het stukje kip zelfs met anti-bacteriële spray. Van de gehele Britse bevolking heeft 25% een rauw-vleesfobie. Hoe de innovatie rijmt met de groeiende Britse afkeer van plastic verpakkingen is onduidelijk. Sainsbury’s speciaal verpakte kipstukjes liggen vanaf 3 mei in de schappen onder meer in de smaken Citrus Tikka en teriyaki-style.
Daily Mail - Sainsbury's to introduce touch-free packaging
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Reeds gekruide en/of gepaneerde producten zijn er volop te koop. Tegenwoordig kun je al zo veel rechtstreeks vanuit de verpakking in de plan laten glijden, want ook voorgekookte (eventueel al voorzien van kruiden) krieltjes/schijfjes en voorgesneden groenten. Op zich hoeven ze voedsel dus helemaal niet meer aan te raken.
Kipfilet hoef je zo ook al niet aan te raken: vanuit de verpakking zo in de pan laten glijden. Kruiden, peper, zout, deksel d'r op, fornuis op de laagste stand en slowcooken maar. Vet is niet eens nodig. Super mals en sappig.
Grappig Joep. Ik durf het blind te eten in een Courte Paille, maar niet zomaar in een restaurant omdat ik het daar minder vertrouw. Zeker als het ambachtelijke slacht afficheert.
Kakelvers gesneden durf ik het nog net aan uit een grote slachterij. Ik wil het allemaal weten, voor het ik het eet. En dan hoop ik maar dat de bediening niet liegt. Ben er nl. dol op.
Laat ze een keertje verse rauwe tartaar of verse carpaccio (zonder conserveringsmiddelen) in een goed restaurant in Italië, Spanje of Zuid-Frankrijk eten.
Goed restaurant: vers (ter plaatse) gehakt of gesneden, tot aan het serveren gekoeld en NIET uit een supermarkt afkomstig is.