Een kwalitatieve soep? Kwalitatief is nog nikser dan het begrip kwaliteit.
Ik heb geen idee of het een goeie soep is, maar dit tekstschrijversgeneuzel maakt eerder wantrouwig dan enthousiast.
Maar iets merkwaardigs. Er zijn drie varianten nieuwe tomatensoep van Heinz, met verschillende tomatennamen. De gekste is de Cherry Tomato Soup. Kerstomaten zijn nooit voor soep bedoeld geweest, het zijn damestomaatjes, bonbons, tutdingetjes, duur.
Op het etiket van de cherrytomatensoep van Heinz staat een trosje afgebeeld. Dat trosje is een echt marketing succes in de tomatenbranche. In verse
Nep! Levensmiddelenfabrikanten weten niet hoe zonder nep te leven. Maak toch gewoon goeie soep Heinz, klets niet en lieg niet in plaatjes op je etiketten. Ik verwed er mijn mooie pureermolen om (een grote passevite, met een slinger): Heinz maakt zijn kerstomatensoep niet van kerstomaten.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik zal een proefverslag maken en het hele etiket van de Roma-cuvee erop zetten.
Dit is nou precies het soort trucs dat ook wijnjongens uithalen om suggesties te kunnen wekken die er niet staan. Vorige week vertelde iemand me dat de Lidl nu ok Grand Crus doet. O ja? Nee hoor. Die naam stond zo op het etiket dat het niets betekent. Er zijn overigens processen over mogelijk.
De Nederlander Ilja Gort is overigens een meester in dat soort praktijken. Die kent zichzelf medailles toe.
Neenee, ze zijn deels van pu volgens de fles.
Dixit Heinz hierboven: "Onze nieuwe Heinz Tomato Soup Cherry bevat zoals op de ingrediëntendeclaratie staat vermeld 5% cherry tomaten..." Je zegt dus " Tomato Soup Cherry" en niet "Cherry Tomato Soup".
Vind je de dan misschien de typografie niet goed? Moet niet alleen het corps en de kleur, maar ook het lettertype verschillend zijn wanneer je een smaaktype aangeeft?
Wouter vdL, het is CHERRYtomatosoup, Geen TOMATOSOUPcherry. Dat staat er met koeienletters op. Op het etiketje van de hele serie boven het bij de soorttomatensoep horende label staat, kleiner, Heinz, est 1869, tomatosoup, 57 varieties.
Er zijn kennelijk 57 cuvees, om in wijntermen te blijven.
Het verschil met andere soepen is dat het met verse tomaten is gemaakt. Ik ga ervan uit en vertrouw er zonder meer op dat dat betekent dat ze niet met puree zijn gemaakt.
Wijn is flink dichtgetimmerd qua benoemingen. Maar daar geldt bijvoorbeeld wel dat "Merlot" niet van 100% merlotdruivensap gemaakt hoeft te zijn. De wijnwetgeving is zo streng omdat er veel mee gesjoemeld kan worden en daardoor veel geld verdiend kan worden ten koste van de consument. De vraag is of dat hier het geval is.
De wet zegt volgens mij, ik weet het niet zeker, dat ingrediënten die genoemd worden in de naam van een product in percentage op het achteretiket vermeld moeten worden. Van kreeftensoep moet gezegd worden hoeveel kreeft erin zit. De wet, als die bestaat, is niet heel streng.
Het gaat om de intuïtie van de consument en de mate waarin die afwijkt van wat geboden wordt. Is dat heel sterk, dan is het misleiding. Mag de consument verwachten dat alle tomaten in "Tomato Soup Cherry" van damestomaatjes gemaakt zijn? Dat lijkt mij niet, zeker niet wanneer het etiket ook het werkelijke percentage aangeeft. "Tomato Soup Cherry" betekent dus: soep die naar damestomaatjes smaakt met in elk geval een deel damestomaatjes. Het etiket is dus niet leugenachtig, zoals hierboven gesteld.
Kun je je evengoed bekocht voelen als je dit product haastig koop? Ja, dat kan, wanneer je zelfgemaakte kerstomaatjessoep in je hoofd hebt zitten. Bij Albert Heijn kun je dan terug naar de winkel en krijg je je geld terug. Ik denk niet dat veel mensen het zullen doen, mits die soep enigszins eetbaar is. En dan zijn er nog mensen die etiketten expres zo lezen dat ze zich er over kunnen opwinden. Ik dronk gisteren bier met op het vooretiket het woord "PALM" en een afbeelding van een paard. Op het achteretiket niet eens vermelding van het aantal paarden of palmen die erin verwerkt zijn. Er zijn hier mensen die er een rolberoerte van zouden krijgen dat er geen heel paard in het flesje te vinden is.
Bij onze AH was alleen de Roma te koop. Die hebben we dus in huis gehaald. Het proefverslag volgt hier. We zullen hem proeven naast 2 Unoxsoepen.