Imko Binnerts is Nederland's meest beroemde viskok. In een interview met het culiblad Delicious van deze maand laat hij zien, dat hij kennelijk zo dol is op vis, dat hij echt los van de motor is waar het op vlees aan komt. Hoeveel Nederlanders hebben in hun dorp nog een goede een zelfslachtende slager?

Deze woorden van Binnerts tekende zijn interviewer op:

Ik loop het risico dat enkelen straks rotte vis naar mijn ramen zullen gooien als ik dit zeg, maar in ons land zijn misschien maar tien plekken waar je echt goede vis kunt kopen. In de meeste winkels is de kwaliteit matig en geven ze slecht advies. Ze hebben nauwelijks hele vissen, je vindt er vooral filets. Veel viswinkels zijn meer traiteur dan visboer. Dat is jammer en raar. In elk dorp heb je nog wel een goede slager, en die slacht liever zelf dan dat hij voorgesneden vlees verkoopt.

Als dat waar was, zouden consumenten en dieren gelukkiger zijn.Maar het is niet waar. Er zijn 3 mogelijkheden:

A. Binnerts komt nooit bij de slager
B. Binnerts komt alleen bij die 10 slagers die nog zelf slachten en geen traiteurswinkel van hun zaak hebben gemaakt
C. Binnerts zegt maar wat om duidelijk te maken dat je voor goede vis meestal ver moet omrijden

Dit artikel afdrukken