Chocolademaker Barry Callebaut is er als eerste in geslaagd ‘niet smeltende’ chocolade op de markt te brengen, meldt de Financiële Telegraaf. De luxe chocolade smelt pas bij 38 graden Celsius, waar het smeltpunt van normale chocolade rond de 34 graden ligt. Smaak en textuur blijven volgens de chocolatier volledig behouden.

Voor chocolademakers is chocolade die pas bij hogere temperaturen smelt van belang omdat daarmee nieuwe markten in het Midden-Oosten, Azië en Afrika aan te boren zijn. In die regio's is chocolade nu nog minder populair dan snoep en koekjes die in de warmte gemakkelijker goed blijven. Het besteedbaar inkomen in deze gebieden stijgt en daarmee de belangstelling voor luxe goederen als chocolade. In Noord-Amerika en Europa groeit de chocoladeconsumptie nog maar nauwelijks en in sommige landen stagneert deze zelfs.

Barry Callebaut is niet de enige chocolatier die aast op warmtebestendigere chocolade. Andere chocoladefabrikanten, zoals Mondelez en Nestlé zijn bijna zover dat zij 'niet smeltende' chocolade op de markt kunnen brengen. Volgens ingewijden zou de Nestlé-chocolade zelfs pas bij 40 graden Celsius smelten.
De Telegraaf - Opgelet, de 'onsmeltbare' chocolade komt er aan!
Reageer
  • Deel
Druk af