Stichting Noordzeeboerderij en The Ocean Cleanup vestigen zich in Scheveningen-Haven. Beide partijen kiezen de haven als testlocatie. Begin mei start Stichting Noordzeeboerderij met Proefboerderij Scheveningen. De stichting onderzoekt de technische haalbaarheid van zeewierteelt voor de kust van Scheveningen. Over 3 tot 5 jaar zou zeewierteelt op commerciële schaal mogelijk moeten zijn.

De start-up The Ocean Cleanup wil plastic afval op efficiënte en passieve wijze uit de oceanen halen. Voor initiatiefnemer Boyan Slat is Scheveningen-Haven als testlocatie ideaal, dicht bij Delft en zee. Rond juni start Slat met onderzoeken hoe het systeem zich gedraagt bij verschillende weersomstandigheden en zeecondities.

Door het aantrekken van innovatieve bedrijven op het gebied van voeding, milieu en waterbeheer wil de gemeente Den Haag vormgeven aan de zogenoemde Scheveningse Inno-port, schrijft Omroep West. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen moeten zich hierin samen richten op vernieuwende projecten rond zee en kust. De bedoeling is dat later dit jaar nog meer innovatieve bedrijven uit de maritieme economie zich vestigen in Scheveningen Inno-port.
Omroepwest - The Ocean Cleanup kiest Scheveningen-Haven als uitvalsbasis voor testlocatie
Reageer
  • Deel
Druk af