Whole Foods, de high-end biologische supermarktketen uit de VS, schikt in New York voor $500.000 (ruim €450.000) de zaak rondom het vermelden van het verkeerde gewicht op verpakkingen. Daarnaast voert Whole Foods ieder kwartaal een audit uit om te controleren of de producten nauwkeurig worden gewogen en gelabeld, meldt The Guardian.

In juni ontdekte het New Yorkse Department of Consumer Affairs in een steekproef van 80 producten dat al deze producten een hoger gewicht op het etiket vermeldden dan er werkelijk in zat. De toch al prijzige producten werden hierdoor nog duurder. De uitschieter was een pak kipreepjes, waarvoor de klant maar liefst $14,84 teveel moest betalen.

De CEO’s van Whole Foods, John Mackey en Walter Robb, boden hierna openlijk hun excuses aan in een online video. Mackey zei dat hij niet dacht dat het er bij Whole Foods anders aan toe ging dan bij andere supermarkten, maar beloofde stappen te ondernemen om het overprijzen te voorkomen. De extra controles zijn al van start gegaan en Whole Foods is akkoord gegaan met een schikking van $500.000 om "dit probleem achter ons te laten".
The Guardian - Whole Foods to pay $500,000 to New York City for overcharging allegations
Reageer
  • Deel
Druk af