Na de bekendmaking dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bewerkt vlees in dezelfde categorie 'kankerverwekkende stoffen' onderbrengt als sigaretten, is de verkoop van bacon en worst in Groot-Brittannië sterk afgenomen. Dat meldt de Daily Mail op basis van verkoopcijfers van de grote supermarkten.

In de eerste week na het verschijnen van het rapport nam de verkoop van voorverpakte bacon met 17% af, die van worst met 15,6%. In de week daarna daalden deze percentages naar respectievelijk 16,5% en 13,9%. Dit staat gelijk met een verlies van omzet van £3 miljoen, ruim €4 miljoen.

Britse Worstfabrikanten zijn woedend en benadrukken dat Britse worstjes niet onder de noemer ‘bewerkt vlees’ vallen volgens de classificaties van de WHO. Overigens lijkt de ergste schrik al weer voorbij: de Agriculture and Horticulture Development Board meldt dat de fabrikanten inmiddels al weer een herstel in de verkoopcijfers zien.

In Nederland laten consumenten zich niet van de wijs brengen door de WHO-waarschuwing, meldt het AD vandaag. Zowel de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) als het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) signaleren geen daling in de verkopen van vlees en vleeswaren. "Wij hadden ook niet verwacht dat dit massaal zou gebeuren omdat het een te belangrijk deel is van de maaltijd. Mensen denken: het zal allemaal wel, je kan alles wel laten staan'', aldus de CBL-woordvoerster.
Daily Mail - Sales of sausages and bacon plunge by £3million in just two weeks
Reageer
  • Deel
Druk af