Voorafgaan aan de in maart op stapel staande Belgische vakbeurs Tavola, zijn 4 foodinnovaties bekroond met een 'Gouden Tavola 2016'. Deze wedstrijd, die voorafgaand aan de tweejaarlijkse beurs over fijne en verse voeding georganiseerd wordt, laat alvast een voorproefje zien van wat er binnenkort aan trendy eten op het bord en in het glas van de Belgische consument komt.

Een vakjury van inkopers, gastronomen, reclame-experts en culinaire journalisten koos uit 107 inzendingen de 4 beste innovaties in de categorieën Retail, Delicatessen, Foodservice en Traiteur, meldt RetailDetail.

De Gouden Tavola Retail ging naar het kalfsspek van Sopraco. Dat is spek dat ook gegeten kan worden door mensen die geen varkensvlees mogen of willen eten. Het kalfsvleesspek bevat gezonde vetten, een laag zoutgehalte, is licht verteerbaar, magerder én heeft toch de traditionele smaak van spek. De andere meest vernieuwende voedingsproducten in de categorie Retail waren de 'flower sprout' van BelOrta en de ‘duo snack’ van Nikita. De 'flower sprout' is een kruising tussen spruitjes en boerenkool, de 'duo snack' is een tussendoortje op basis van yoghurt en een graanproduct (taboulé, quinoa of quinori).

De fruit-azijnsiroop Shrubs by Ediks van Bleuzé-Interfood kreeg de Gouden Tavola Delicatessen. De siroop is gemaakt op basis van 100% natuurlijke grondstoffen, vrij van kunstmatige toevoegingen of toegevoegde suikers. Cocktail Foams, een stevige schuimkraag uit een spuitbus voor op je cocktail, won de Gouden Tavola Foodservice. Pickles - een crème voor op toastjes, te gebruiken als dipsaus, mayonaise of gerechtverrijker - kreeg de Gouden Tavola Traiteur toegekend. Deze twee innovaties komen uit de koker van R&D Food Revolution.
RetailDetail - Welke foodinnovaties liggen morgen op ons bord?
Reageer
  • Deel
Druk af