Koffie uit een koffiezetapparaat met druppelfilter raakt weer in bij de Amerikaanse consument. Dat voorspelt de bekroonde barrista Sam Lewontin op Foodnavigator.

Amerikaanse consumenten laten in toenemende mate de typische Amerikaanse kant-en-klare K-cups en pads voor wat ze zijn. Kwaliteits- en milieu-overwegingen, plus de introductie van nieuwe, automatische filterkoffiezetapparaten trekken de Amerikanen over de streep. Ook het aanbod van koffie buiten de deur helpt mee de consumentenvoorkeur te verschuiven. Het is niet uitzonderlijk meer bij een koffiebar tot op de vierkante meter te kunnen traceren waar een boon vandaan komt. Dit maakt consumenten bewuster van de subtiele smaakverschillen van specifieke koffiebonen.

Lewontin besluit: "Verwacht het onverwachte rond koffie in 2016". Koffiedrinken zou nog nooit zó in beweging zijn geweest.
FoodNavigator USA - Coffee preferences will swing back to filters, expand dayparts and add natural flavors
Reageer
  • Deel
Druk af