Het aantal afhaal- en bezorgrestaurants maakt een groeispurt door. Nederland telt inmiddels ruim 2.300 bedrijven binnen deze branche. Dat betekent een groei van 14% ten opzichte van een jaar geleden. Ten opzichte van 2010 is het aantal bedrijven gegroeid met 87%.

Dat blijkt volgens Distrifood uit cijfers van Datlinq, dat gegevens over aanbieders van eten en drinken verzamelt.

De cijfers suggereren een duidelijk doorzettende trend. We koken minder zelf en warmen minder kant-en-klaar op. In plaats daarvan bestellen we warm voor thuis.

Ook het aantal lunchrooms stijgt. In 2015 kwamen er 200 nieuwe bij. Opmerkelijk, zegt Distrifood, is het aantal restaurants met een uitgesproken Nederlandse keuken.

Bars en cafés blijven het moeilijk houden volgens de cijfers van Datlinq. In 2015 sloten 190 cafés hun deuren. Sinds 2010 daalde het aantal nachtclubs en discotheken met bijna twee vijfde.
Distrifood - abcExplosieve stijging afhaal- en bezorgtoko's
Reageer
  • Deel
Druk af