De prijs van pils in het café steeg in de afgelopen 10 jaar 3 keer zo hard als in de supermarkt. Dat ontdekte het CBS. Marktstatistieken laten zien dat een gemiddeld cafépilsje 42 procent - 72 echte centen - duurder werd in 10 jaar tijd. In dezelfde periode werd in de supermarkt pils in een kratje 18 cent duurder; een stijging van 14 procent.
BNR geeft aan dat volgens Piet Heijn van Mullingen (CBS) de prijsstijging komt door de hogere prijzen van brouwers en vooral door de toenemende personeelskosten in de horeca. Distrifood bericht dat supermarkten aanbiedingen doen met bier om klanten binnen te lokken. Cafés hoeven dat niet te doen. Ze moeten ervoor zorgen dat ze gezellig zijn, dan rekenen mensen gewoon af wat ze moeten betalen en letten ze niet op de prijs.
CBS - Pagina niet gevonden
BNR geeft aan dat volgens Piet Heijn van Mullingen (CBS) de prijsstijging komt door de hogere prijzen van brouwers en vooral door de toenemende personeelskosten in de horeca. Distrifood bericht dat supermarkten aanbiedingen doen met bier om klanten binnen te lokken. Cafés hoeven dat niet te doen. Ze moeten ervoor zorgen dat ze gezellig zijn, dan rekenen mensen gewoon af wat ze moeten betalen en letten ze niet op de prijs.
Die de Waard heeft er echt de ballen verstand van. De horeca moet gewoon veel meer voor zijn bier betalen dan AH of Jumbo. Mede dankzij waterdichte contracten en koppelverkoop.
De jeugd van tegenwoordig gaat pas laat stappen. Daarvoor wordt meestal ingedronken bij iemand thuis, dus zijn ze tegenwoordig minder dorstig als ze binnenkomen dan vroeger. Dit heeft dus invloed op de omzet, en het moet toch verdiend worden.
5ytske, jazaker: 1 centimeter korting per meter!
>> "Wie de horeca wil helpen, bestelt tijdens het carnaval weer eens ouderwets een meter bier". <<
Krijgt die persoon dan ook korting?
#6.2 Interessante en tevens een mij vreemd overkomende reden. Productiewerk met standaardbier verdienen ze meer mee dan aan speciaalbieren waar je zo 3,50 tot 5,50 euro per stuk voor neertelt? En willen ze dat zelf ook, die barmannen/vrouwen? Als ze te weinig verdienen dan bedenken ze er maar wat op. Welke geniale uitbater robotiseert de tap, dan kan t nog sneller.