Restaurantketens in de VS hoeven in ieder geval tot 2017 geen calorieën op hun menu’s te vermelden. Zes jaar geleden werd het wettelijk verplicht voor restaurantketens en andere bedrijven met meer dan 20 vestigingen die kant-en-klare voeding verkopen om het aantal calorieën in hun producten te vermelden. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft de uitvoering van de wet al diverse keren uitgesteld, nu tot in 2017.

Het uitstel is het gevolg van de protesten van supermarkten, buurtwinkels en andere verkopers die onder de regeling vallen tegen de regels. Robert Rosado van het Food Marketing Institute zegt dat het met name voor winkels die kant-en-klaar maaltijden verkopen, gecompliceerd is om de regels in te voeren. Het aanbod is groter dan in restaurants en de winkels zijn bang om het verkeerd te doen. Ze willen dat de regels eenvoudiger worden gemaakt en willen er zeker van zijn dat er geen straf volgt bij een onopzettelijke fout op een etiket.

Een aantal ketens zoals McDonalds, Panera, Starbucks en Au Bon Pain vermelden al wel de calorieën bij hun maaltijden. Andere bedrijven wachten op de deadline.
medicalXpress - Looking for calorie labels on menus? Not until 2017
Reageer
  • Deel
Druk af