In de keukens van Mar-a-Lago, de privé-club van de Amerikaanse president Donald Trump in Florida, kwamen bij een recente inspectie 13 overtredingen aan het licht. Drie daarvan hadden 'hoge prioriteit' omdat ze mogelijk mensen ziek kunnen maken. Het ging onder meer om kapotte koelkasten waardoor vlees en vis bij te hoge temperatuur bewaard werden, onvoldoende heet water voor het handen wassen en personeel dat geen haarnetje droeg. De overtredingen werden geconstateerd kort voordat de Japanse premier Shinzo Abe door Trump in Mar-a-Lago ontvangen werd en zijn onmiddellijk gecorrigeerd.
Washington Post - What restaurant inspectors found wrong in Trump?s Mar-a-Lago kitchen
Lees ook
-
2
+NVWA besteedt in 2019 52% capaciteit aan voedselveiligheid maar Kamer schiet kleurcodering horeca af 24 dec 2018
-
3
+Zo werkt Frankrijk aan voedselvertrouwen 18 aug 2017
- 0 Openbare rapportcijfers verbeteren hygiëne horeca 28 sep 2016
- 0 NVWA brengt inspectieresultaten zieken- en andere zorghuizen naar buiten 18 aug 2015
- 0 Belgisch Foodweb maakt inspectieresultaten (deels) openbaar 1 jul 2015