De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) heeft de komende 10 jaar uitgeroepen tot de 'Decade of Action on Nutrition'. De resolutie is een 'paraplu' om een brede groep partijen te laten samenwerken om dringende voedselproblemen aan te pakken, aldus de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO).

De FAO verwelkomt de resolutie als een belangrijke stap in het mobiliseren van actie om honger de wereld uit te helpen en ondervoeding terug te dringen. "Deze resolutie plaatst voeding in het hart van duurzame ontwikkeling en erkent dat het verbeteren van de voedselzekerheid en voeding van essentieel belang is voor het bereiken van de volledige 2030-Agenda", aldus FAO-directeur-generaal José Graziano da Silva.

De resolutie roept de FAO en WHO op het voortouw te nemen in de samenwerking met andere VN-organen, platformen, regeringen en andere belanghebbenden. De resolutie is ingebracht door de Braziliaanse permanente vertegenwoordiger bij de VN, ambassadeur Antonio de Aguiar Patriota. Hij zei er naar uit te zien informatie over de Braziliaanse aanpak te delen en actief in het proces betrokken te zijn.
FAO - FAO - News Article: UN General Assembly proclaims Decade of Action on Nutrition
Reageer
  • Deel
Druk af