Amerikanen zijn het afgelopen jaar meer vlees gaan eten. Volgens de Rabobank nam de vleesconsumptie in de VS in 2015 met 5% toe ten opzichte van 2014. Er is sprake van een trendbreuk; Amerikanen aten in 2014 18% minder rundvlees, 10% minder varkensvlees en 1,4% minder kippenvlees dan in 2005. Forse prijsdalingen en toegenomen productie maakten vorig jaar vlees weer betaalbaar. Rundvlees werd 22% goedkoper, varkensvlees 7% en kippenvlees 5%. De traditioneel vleesminnende Amerikanen laten zich helaas weinig gelegen liggen aan de boodschap dat vleesminderen beter is uit gezondheids-, milieu- (klimaatverandering!) of dierenwelzijnsoverwegingen, aldus Treehugger.
Treehugger - Meat-eating is on the rise in the United States
Lees ook
Sta er niet van te kijken als in Nederland door de ambachtelijke slagers ook meer vlees verkocht wordt.
Consumenten zijn al die bemoeienissen door overheid en ngo's aangaande vlees meer dan zat.