In een nieuwsbericht laat de regiegroep Vitale Varkenshouderij (bestaande uit de Producenten Organisatie Varkenshouderij, Rabobank, ministerie van Economische Zaken) een gesprek te willen met de Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings over haar plannen om de Brabantse varkenshouderij te vernieuwen. Het gesprek moet gevoerd worden door de voorzitter van de regiegroep, oud-minister Uri Rosenthal.

De regiegroep schrijft: De regiegroep wil voorkomen dat Noord-Brabant ‘op eigen houtje’ beleid gaat maken voor het vernieuwen van de varkenssector. ‘Wij werken immers aan een landelijke aanpak’, stelde Rosenthal deze week in het Brabants Dagblad. Volgens Anne-Marie Spierings heeft een derde van de Brabantse boeren geen toekomst en kunnen zij maar beter snel stoppen om ruimte te scheppen voor anderen. Rosenthal wil snel met Spierings in gesprek ‘om klokken gelijk te zetten’. Hij gaat er van uit dat Brabant zijn plannen afstemt met het traject Vitale Varkenshouderij.
Voor dit traject is 15 miljoen Europees geld opgehaald. Onderdeel van Vitale Varkenshouderij is het faciliteren van stoppers en wijkers. De plannen worden momenteel uitgewerkt.
POV - POV: Home
Reageer
  • Deel
Druk af