Gisteren berichtten diverse media dat er geen foodhal zou komen op de Oudezijds Voorburgwal in het centrum van Amsterdam. Het plan van warenhuis Haussmann zou op zodanig veel verzet uit de buurt stuiten dat de politiek zich er opnieuw over zou buigen. Daarop zou Haussmann de plannen hebben teruggetrokken, "zonder de politieke beraadslagingen af te wachten".

Die berichtgeving bleek voorbarig. Het Parool meldt: "De versmarkt van Haussmann gaat gewoon door. Anders dan Parool.nl donderdagochtend foutief meldde, betekent het verzet van de buurt niet dat het warenhuis afziet van de markthal in het gebouw tussen de Nes en de Oudezijds Voorburgwal."

De initiatiefnemers voor het luxe warenhuis en de bewoners zijn in overleg om te bezien hoe de overlast zoveel mogelijk beperkt kan worden. De bewoners vrezen logistieke problemen met de aan- en afvoer van goederen en afval en de toestroom van bezoekers. Als alternatief wordt nu gekeken naar bevoorrading via het water.

Hausmann verwacht een jaarlijkse bezoekersstroom van 1,4 miljoen mensen in het luxe warenhuis aan het Rokin en de luxueuze versmarkt de voormalige 'Vleeshal'.
Parool - abcCookies op Parool.nl
Reageer
  • Deel
Druk af