Sushi-eters in Los Angeles krijgen in maar de helft van de gevallen de vis geserveerd waar ze om gevraagd hebben. Dat blijkt uit een 4-jarig onderzoek door UCLA naar sushi-restaurants in Los Angeles. In 47% van de gevallen bleek er sprake van een verkeerde benaming. In sommige gevallen is sprake van 'semantische verwarring'. Zo wordt bijvoorbeeld de vis die in Japan 'madai' heet, als 'red snapper' verkocht, terwijl het een andere, even dure vissoort is. In andere gevallen is sprake van identiteitsfraude met winstoogmerk en wordt een goedkope vis (tilapia) duur verkocht (als heilbot).
laist - You're Served The Wrong Fish About Half The Time At L.A. Sushi Joints, Say Researchers: LAist
Lees ook
- 7 EU constateert gesjoemel met honing 8 dec 2015
- 0 Een derde Brusselse restaurateurs nept klant met vis 5 dec 2015
- 0 Waarom wijnvervalsers vrij spel hebben 11 apr 2015
- 3 Etikettenzwendel treft Italiaanse ‘kwaliteitswijn’ 31 mei 2014
- 53 Fransen tonen aan: 67% Nederlandse rundvleessnippers vermengd met paard 18 apr 2013