Het Amerikaanse bedrijf Impossible Foods, dat plantaardige ham- en cheeseburgers maakt, neemt een nieuwe fabriek in gebruik. De capaciteit van de fabriek ligt 250 keer hoger dan de huidige. De nieuwe productielocatie gaat maandelijks 450.000 kilo plantaardige hamburgers produceren, genoeg voor 4 miljoen mensen. Voor de 'Impossible Burger' is 75% minder water en 95% minder land nodig dan voor een burger van vlees. De productie bespaart bovendien tot zo’n 87% broeikasgasuitstoot. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.
Duurzaam Bedrijfsleven - Fabriek voor 450.000 kilo plantaardig 'vlees' per maand
Lees ook
-
23
+Bloomberg ziet namaakvlees de wereld niet redden: ‘het was een mode’ 25 jan 2023
-
17
+Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen 7 okt 2020
- 9 Vegavlees weer omgekeerd 7 aug 2020
-
0
+Vegetarische Slager stand-in voor de Impossible Whopper bij Burger King in de EU 13 nov 2019
-
3
+Amerikanen willen een McVegan van McDonald’s 12 apr 2019
-
3
+Duitse grootslachter verliest zijn trek in vegetarisch vlees 18 apr 2018
-
58
+Vleesloze burger smaakt en ruikt naar vlees 8 aug 2017
-
0
+Mede door Gates gefinancierde plantaardige hamburger breekt door 28 mei 2017
-
0
+HAK legt burgers en worst in koelschap 12 mei 2017
-
78
+Japan bouwt eerste ‘boer-vrije boerderij’ 8 okt 2015