Het Amerikaanse bedrijf Impossible Foods, dat plantaardige ham- en cheeseburgers maakt, neemt een nieuwe fabriek in gebruik. De capaciteit van de fabriek ligt 250 keer hoger dan de huidige. De nieuwe productielocatie gaat maandelijks 450.000 kilo plantaardige hamburgers produceren, genoeg voor 4 miljoen mensen. Voor de 'Impossible Burger' is 75% minder water en 95% minder land nodig dan voor een burger van vlees. De productie bespaart bovendien tot zo’n 87% broeikasgasuitstoot. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.
Duurzaam Bedrijfsleven - Fabriek voor 450.000 kilo plantaardig 'vlees' per maand
Lees ook
- 9 Besodemieterd met een Blijdorpse kroket? 29 nov 2022
- 0 Strijd over ‘genepte’ nepburger 19 mei 2022
-
17
+Nestlé’s vegetarische burgers zijn niet ‘Ongelofelijk’ volgens de rechter 2 jun 2020
-
0
+Vegetarische Slager stand-in voor de Impossible Whopper bij Burger King in de EU 13 nov 2019
-
4
+Vion overweegt vegetarische producten 28 mrt 2019
- 6 Verder eerder dan Onmogelijk met gehakt 19 mrt 2019
-
28
+Vlees hoeft geen dood dier te zijn 18 jan 2018
-
25
+Vegaburgers net zo lekker als vleesburgers maar beter voor de wereld 25 okt 2017
-
58
+Vleesloze burger smaakt en ruikt naar vlees 8 aug 2017
- 0 ‘Tijd nu wel rijp voor hybride vlees’ 28 apr 2017