Het Amerikaanse bedrijf Impossible Foods, dat plantaardige ham- en cheeseburgers maakt, neemt een nieuwe fabriek in gebruik. De capaciteit van de fabriek ligt 250 keer hoger dan de huidige. De nieuwe productielocatie gaat maandelijks 450.000 kilo plantaardige hamburgers produceren, genoeg voor 4 miljoen mensen. Voor de 'Impossible Burger' is 75% minder water en 95% minder land nodig dan voor een burger van vlees. De productie bespaart bovendien tot zo’n 87% broeikasgasuitstoot. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.
Duurzaam Bedrijfsleven - Fabriek voor 450.000 kilo plantaardig 'vlees' per maand
Lees ook
- 1 Grootste kweekvleesfabriek wacht op toestemming 16 dec 2022
-
47
+Plantaardig IKEA-balletje goedkoper dan vleesvariant 16 jul 2020
-
0
+Vegetarische Slager stand-in voor de Impossible Whopper bij Burger King in de EU 13 nov 2019
-
9
+Nestlé laat zich het vegetarische vlees niet uit de mond stoten 3 apr 2019
-
4
+Vion overweegt vegetarische producten 28 mrt 2019