De varkensprijzen in Duitsland en Nederland dalen. Er is een overaanbod aan slachtrijpe dieren en de marges op varkensvleesproducten worden steeds kleiner. Dat drukt de varkensprijzen, schrijft Boerderij.

In Duitsland brachten diverse inkooporganisaties hun prijs met 5 en 6 cent per kilo geslacht gewicht omlaag. Bij grootslachter Tönnies staat de prijs nu op €1,32 per kilo, de laagste in Duitsland. De prijsontwikkeling op de Duitse markt beïnvloedt de Nederlandse. Compaxo liet de prijs met 4 cent naar €1,32 per kilo zakken. Slachter Van Rooi had al een lagere prijs dan Compaxo maar stelt die eveneens bij tot €1,32 per kilo geslacht gewicht. Slachter Hilckmann maakt normaal gesproken voor of in het weekend zijn nieuwe varkensprijs bekend maakt, maar heeft nog geen prijs kunnen bepalen.

In Frankrijk is de notering aan de Franse varkensbeurs nog altijd geheel opgeschort en zijn boeren afhankelijk van de prijzen die slachters zelf bepalen en betalen. Pigbusiness.nl en Vilt.be schrijven dat de prijzen in geheel Europa onderuit gaan. Dat zou te wijten aan stokkende consumptie in Zuid-Europa in combinatie met overaanbod in het Noorden.
VILT - abcVlaams infocentrum land- en tuinbouw - Groot aanbod en dalende consumptie drukt varkensprijs - VILT
Reageer
  • Deel
Druk af