Het opslaan van duurzaam opgewekte energie (denk aan zon en wind als energiebron) is nog altijd een van de grootste obstakels in de hernieuwbare energiewinning. Je moet de kracht op kunnen slaan in bijvoorbeeld een batterij. In dat geval is de opslag elektrisch. Onderzoekers van de American Chemical Society werken aan een manier om energie thermisch op te slaan door gebruik te maken van suikeralcoholen en warmteoverdracht. Suikeralcoholen zoals bijvoorbeeld xylitol zijn een veel voorkomend afvalproduct van de voedingsindustrie. Met deze innovatieve methode zou een win-winsituatie ontstaan: verminderen van de voedselafvalberg en tegelijkertijd bijdragen aan het efficiënter opslaan van hernieuwbare energie.
ScienceDaily
Lees ook
-
35
+Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen 16 sep 2021
-
3
+Record in Coronatijd: helft Nederlandse energiegebruik uit hernieuwbare bronnen 22 apr 2020
- 0 Kiwikuil, visnet naar Nieuw-Zeelands idee 7 feb 2019
-
0
+Amazon verlaagt de prijzen voor levensmiddelenproducenten 2 nov 2017
- 0 Noord-Holland investeert €300.000 in kansen zeewier 30 jan 2017
- 8 Bananenschillen zijn lekker en gezond 1 dec 2016
- 8 Australische kok maakt zuivel van aardappel 17 okt 2016
- 0 Uit eten met een lege doggybag 15 okt 2016
- 4 Drinkontbijtmarkt grootst in Australië, innovatiefst in VK en VS 5 okt 2016
- 0 ‘Harde doelstelling reductie voedselverspilling onterecht opgegeven’ 6 apr 2016