Het Amerikaanse Cancer Society Cancer Action Network (ACSCAN) toont zich “flink teleurgesteld" omdat de nieuwe Amerikaanse Voedingsrichtlijnen die vorige week zijn uitgekomen "geen aanbeveling bevatten om de consumptie van roodvlees te beperken."

Het ACSCAN krijgt niet mis te verstane bijval van de bekende Harvard-voedingsdeskundige professor Walter Willett. Hij spreekt van 'misleiding van het publiek'. Dat meldt NBC.

Volgens hem heeft de Amerikaanse overheid in de vorm van de USDA (het Amerikaanse ministerie van landbouw) censuur toegepast op de adviezen van de wetenschappelijke adviesraad. De raad adviseerde beperking van de roodvleesconsumptie. De nieuwe richtlijnen doen volgens Willett onterecht alsof mager rood vlees wel gezond zou zijn. Wetenschappelijk zijn er goede aanwijzingen dat rood vlees kan zorgen voor een verhoogd risico op diabetes, hartaanvallen, hersenbloedingen en vormen van kanker. Volgens Willett mogen die risico's niet zomaar aan vet worden toegeschreven.

Eind vorig jaar ontstond een wereldwijde rel toen de WHO stelde dat rood vlees en bewerkt vlees een 20% verhoogde kans op kanker zou geven.
Counton2 - Who's Mad About The New Dietary Guidelines? Cancer Experts, for One
Reageer
  • Deel
Druk af