De universiteit Wageningen scoorde dit jaar het best van alle landbouwuniversiteiten volgens de QS-ranking. Als nummer twee en drie eindigen respectievelijk de Amerikaanse universiteit UC Davis en Cornell University.

QS maakt jaarlijks een algemene ranglijst van universiteiten en daarnaast 42 ranglijsten van universiteiten in verschillende academische vakgebieden. De makers ranken op basis van verschillende typen informatie. Ze analyseerden 28,5 miljoen wetenschappelijke artikelen, 113 miljoen citaties en vroegen het oordeel van 77.000 academici.

Op het gebied van landbouwwetenschappen scoorde Wageningen het best. Op het gebied van omgevingswetenschappen veroverde Wageningen de vierde plaats na de Amerikaanse universiteiten UC Berkeley, Stanford en MIT. In de algemene lijst reikte Wageningen tot de 135ste plaats. De Universiteit van Amsterdam is daar met de 55ste plaats de hoogst gerankte Nederlandse universiteit.

Oktober vorig jaar eindigde Wageningen ook volgens de US News-ranking op de eerste plaats, voor UC Davis en Cornell University.
WUR - Wageningen aan kop in QS-ranking
Reageer
  • Deel
Druk af