Uber, de vernieuwende taxidienst, breidt zijn pilotversie van UberEats service verder uit. Tot op heden konden klanten via UberEats in een tiental steden een beperkt aantal gerechten bestellen voor de lunch. De gerechten werden verzorgd door trendy restaurants en werden binnen 10 minuten bezorgd. Binnenkort wordt het mogelijk uit de hele menukaart van tientallen lokale restaurants te kiezen, aldus Mashable.

De grootste maaltijdbezorger in de VS, GrubHub, zag na de aankondiging zijn beursprijs met 5% dalen. "Wij zien de bestaande databases van Uber met klanten en chauffeurs als mogelijk belangrijke voordelen ten opzichte van veel van de bestaande concurrenten in de maaltijdbezorgsector. De dichtheid van Ubers chauffeursnetwerk zou het bedrijf in staat kunnen stellen bestellingen sneller en efficiënter te bezorgen", zegt een analist.

Voor Uber past het initiatief binnen de bredere strategie die er op gericht is lucratieve nevenactiviteiten te vinden waarmee het bedrijf zich een vaste plek verovert in de dagelijkse behoeften van mensen. Tijdens de testperiode van UberEats bleek in ieder geval dat de service een 'jammer genoeg verslavende en soms kostbare optie is', schrijft Mashable. Klanten zijn er dol op. Dat rechtvaardigt de nu aangekondige uitrol. De nieuwe UberEats zal van 10u tot 22u beschikbaar zijn.
Mashable - Uber launches new app to bring food to your door
Reageer
  • Deel
Druk af