Trouw zet dit weekend zeven eetboxen op een rij. Van HelloFresh en Marley Spoon (van dezelfde eigenaar), via de boxen van Allerhande en Matthijs Maaltijdbox tot de biologische Beebox en de niet-altijd biologisch Streekbox naar de allereerste in Nederland: De Krat. De krant zet de prijzen op een rijtje en introduceert drie websites waarop je nog veel meer eetboxen kunt vergelijken.

De conclusie van de krant: je eet gezonder en je hoeft iets meer weg te gooien, ook al is het wat duurder. Je betaalt bij vrijwel alle aanbieders rond de €38/9 met z'n tweetjes voor 3 maaltijden. Zeg maar € 6,50 voor een maaltijd dus. Alleen AH heet 'angstaanjagend goedkoop'; daar betaal je €35,-.

De boxen doen precies wat de bewuste Nederlander wil. Trouw: Alle partijen bedienen zich in ieder geval van dezelfde marketingtaal. Er wordt naar hartelust gestrooid met begrippen als eerlijk, bewust, gezond, duurzaam, lokaal en biologisch. Als we de pr-praatjes mogen geloven, zitten in elke box 'mooie streekproducten' en 'gezonde recepten'.
Niet zelden komt daarbij de geruststellende belofte dat de boeren en telers die de producten leveren 'een eerlijke prijs' krijgen. De partijen staan bovendien te springen om de klant het verhaal achter het product te vertellen.
Trouw - De keiharde strijd om de thuiskok
Reageer
  • Deel
Druk af