Chocoladeproducent Tony’s Chocolonely heeft plannen om in 2019 een chocoladefabriek te bouwen in Amsterdam-Noord. Hier wil het bedrijf niet alleen chocola produceren, maar ook 500.000 bezoekers per jaar ontvangen. Chief chocolate officer Henk Jan Beltman wil er een echte belevingsfabriek van maken, die vergelijkbaar is met de Heineken Experience maar dan over chocola. Onderdeel van deze experience is een achtbaan die door de fabriek gaat.

Het klinkt naar de chocoladefabriek van Willy Wonka uit het kinderboek van Roald Dahl.

Beltman, ook wel de ‘Henkie Honka’ van Nederland genoemd, wil zo transparant mogelijk zijn over de productie van de chocolade. Ook de film TONY, die op 14 april in première gaat, zal hieraan bijdragen. Deze documentaire vertelt het verhaal over het ontstaan van Tony’s Chocolonely, met als basis de idealistische wens om een einde te maken aan de kindslavernij in de cacao-industrie.

De documentaire is gemaakt door Benthe Forrer, de partner van Maurice Dekkers die met zijn uitzendingen over fair trade chocolade in de Keuringsdienst van Waarde de basis legde voor het chocolademerk Tony's.
MarketingOnline - Henk Jan Beltman: ?Tony?s Chocolonely heeft plannen om chocoladefabriek te bouwen?
Reageer
  • Deel
Druk af