Het Amerikaanse restaurant Plan Check biedt met een oplossing voor zompige broodjes hamburger: plakjes ketchup. Chef Ernesto Uchimura maakt de plakjes, ook wel 'ketchupleer' genoemd, door een mengsel van tomatenpasta, sojasaus, knoflook en kruiden te drogen. Het resultaat lijkt op een kruising tussen fruitleer en een stuk rood tissue papier, aldus de Huffington Post. Hoewel niet alle reacties zo enthousiast zijn, vindt Tech Insider het een geniaal idee. De plakjes smelten en hydrateren, zodra je ze op een warme burger legt.

Start-up Chups richt zich met een innovatie op het traditionele ikoon van de Amerikaanse keuken: tomatenketchup. Chups stelt dat ketchup al 100 jaar geen culinaire evolutie heeft doorgemaakt en wil het product daarom terugbrengen naar het traditionele fruitproduct dat het ooit was. "De meeste Amerikanen weten niet meer dat het de azijn en de kruiden zijn die de ketchup definiëren, niet de tomaten", zegt mede-oprichter Kori Wallace op FoodNavigator.

Chups maakt een productlijn met sauzen en dips op basis van kersen, bosbessen, cranberries, mango, pruimen, ananas en pompoen. De producten zijn, net als de tomatenketchup, geschikt voor geroosterd vlees, salades, hamburgers, hot dogs en andere broodjes. Het nog kleine bedrijf wil binnen 3 tot 5 jaar net zo bekend en alom aanwezig zijn als Heinz Tomato Ketchup.
Huffington Post - Ketchup Leather: Cool Or Gross? You Decide
Reageer
  • Deel
Druk af