Het aantal restaurants groeide in 2016 met 5% tot ruim 15.750 zaken, bijna net zoveel als in 2010. Het aantal lunchrooms verdubbelde tot bijna 1.000 vestigingen. Het aantal bezorgrestaurants groeit eveneens door. Dat laat Datlinq, de database voor de horeca, zien. Het aantal selfservice-restaurants daalde met 25% in vergelijking met 2015, voornamelijk als gevolg van de sluiting van veel La Place-vestigingen. In kleine steden daalt het aantal bars en cafés. In grote steden neemt hun aantal juist weer toe. Het aantal cafetaria’s nam met 3% af. Het aantal koffiezaken steeg in 2016 met 13% en zal de komende jaren blijven toenemen.
Out-of-Home - Meer restaurants, minder cafetaria's in 2016
Lees ook
- 1 Culinair ontdekt: bordorde 3 dec 2023
-
0
+Millennials goed voor de groei van de horeca 14 jan 2020
-
0
+‘Hybride’ restaurant houdt uit eten betaalbaar 29 jun 2018
-
0
+Groot-Brittannië wil calorieën op de menukaart om kinderobesitas te verminderen 26 jun 2018
-
3
+‘Deliveroo draagt €21 miljoen bij aan Nederlandse economie’ 21 dec 2017
- 0 1 op de 5 kroegen niet brandveilig 29 dec 2016
- 0 Tiende ‘huiskamer’ voor ‘ongewassen’ koffieconcept 18 dec 2016
- 2 McDonald’s lokt klanten terug met all-you-can-eat friet 19 apr 2016
- 2 Kiezen? Geheugen wint van voorkeur 28 mei 2015
- 1 Gent gaat met ‘overschotdoos’ voedselverspilling verminderen 18 jun 2014