Techniek in Tuinbouw (TinT) brengt een nieuwe geautomatiseerde design kweekkas op de markt. Het ding heet De Kweecker en is geschikt voor particulieren en restaurants.

De kweekkas is zowel voor binnen als buiten geschikt en heeft het formaat van een koelkast. In de kas kunnen allerlei soorten groenten en fruit geteeld worden. De kas bevat groei LED-lampen, een ventilatiesysteem en een speciale klimaatcomputer die de groeiomstandigheden optimaliseert. Via een app is de kweekkas zelfs op afstand in de gaten te houden.
De kweekkas is met verschillende kleuren bakken, gegraveerde logo's of een camera om timelapse-films te maken helemaal naar de voorkeur van de koper aan te passen. TinT richt zich op het bovenste marktsegment.

De kas zal zo'n €2.500 gaan kosten.

Michiel van den Berg van TinT vertelde Groentenieuws dat dankzij de vormgeving de kweekkas bedoeld is als eyecatcher in restaurants. Het ding kan zo naast de wijnkast pronken. Volgens hem is de horeca al geïnteresseerd. Dit najaar zal de Kweecker in ieder geval te vinden zijn bij 3-sterrenrestaurant De Librije.

TinT wil in de toekomst het concept aanvullen met teeltondersteuning en een webshop waar kweekkastelers zaden, stekjes en planten kunnen bestellen.
Duurzaam Bedrijfsleven - Compacte professionele kas kweekt groente en fruit in huis
Reageer
  • Deel
Druk af