Ketchupproducent Heinz geeft bij aankoop van een fles ‘Grow Your Own’-tomatenketchup een zakje tomatenzaadjes weg om zelf tomatenplantjes te kweken. De thuiskwekers kunnen op een speciale actiepagina foto’s van de voortgang van de plant uploaden. Uit de inzendingen wordt een winnaar gekozen, die een fles Heinz Tomatenketchup van zijn of haar eigen tomaten krijgt.

Heinz wil met deze actie het productieproces inzichtelijker maken. Anya Pieroen van Heinz Benelux: “Mensen vinden verpakte voedingsmiddelen toch altijd wat mysterieus. Wij willen de consument het verhaal achter de ketchup laten zien.” Mischa Stevens, process development manager bij Heinz benadrukt: “Het gaat bij Heinz uitsluitend om tomatenpasta uit zelf gekweekte tomaten, suiker, zout, azijn, water en een kruidenmix. Er worden geen conserveringsmiddelen, zetmeel en kunstmatige kleur-, geur en smaakstoffen toegevoegd.” Alleen de inhoud van de kruidenmix is geheim, dat zelfs Stevens niet kent. “Het enige zekere is dat er selderij in zit, omdat dat als allergeen vermeld moet worden”.

Het programma is wereldwijd opgezet. Pieroen: “In verschillende Europese landen is het programma succesvol gelanceerd en zijn consumenten aan de slag om hun eigen tomaten te verbouwen. Nu is ook Nederland aan de beurt.” De zaadjes kunnen aangevraagd worden op www.heinzgrowyourown.nl en zijn verkrijgbaar bij de reguliere verkooppunten.
EVMI - Grow your Own: Heinz ketchup van eigen tomaten ? EVMI
Reageer
  • Deel
Druk af