De kankerverwekkende stof acrylamide is in Frankrijk in te hoge concentratie aangetroffen in baby-koekjes van het merk Nestlé. Dat zou blijken uit een onafhankelijke analyse. Het Europese toegestane maximum ligt op 200 microgram per kilo (µg/kg). In 'P'tit Biscuit texture croquante et fondante' van Nestlé werd een concentratie van 226,1 µg/kg aangetroffen. Ook de biologische koekjes 'Mes 1ers Biscuits Orange' van Lactalis-dochter Picot (198,3 µg/kg) en de 'biscuits junior aux pépites de chocolat' van Carrefour (192 µg/kg) kwamen in de buurt van de maximaal getolereerde concentratie. Nestlé Frankrijk is verbaasd over de resultaten, omdat de eigen, door onafhankelijke laboratoria uitgevoerde, testen altijd beduidend onder de Europese limieten uitkomen.
Lees ook
-
12
+Voedingscentrum bakt ze het liefst goudgeel 7 feb 2019
-
0
+Nieuwe meetmethode scheidt aardappelen voor friet van pureepiepers 15 mei 2018
- 0 Ex-voedselveiligheidsmanager verwijt Nestlé ‘structureel foute houding’ 16 dec 2015
- 14 80% van Europese voedselverspilling is ‘vermijdbaar’ 13 aug 2015
- 0 EU-landbouwbaas ziet melkkoe zitten 30 mrt 2015
- 0 EU Mededinging onderzoekt koffiefusie 16 dec 2014
- 6 EFSA: ‘54% levensmiddelen bevat geen enkel spoor van gifstoffen’ 12 dec 2014
- 8 Vlaamse veeboeren bij natuurgebieden krijgen ‘code rood’ 27 okt 2014
- 10 Vrijhandelsverdrag met VS negatief voor vleessector EU 10 sep 2014
- 9 EFSA verwerpt Frans verbod op Monsanto-mais 7 aug 2014