Tot nu toe zijn tarwezemelen het minst waardevolle deel van de tarwekorrel en worden ze vooral tot veevoer verwerkt. Daar zou verandering in kunnen komen dankzij de methode die Zweedse onderzoekers van het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm ontwikkelden. Met heet water onder hoge druk en speciale enzymen kunnen de onderzoekers biomoleculen uit tarwezemelen extraheren. De biomoleculen zijn te gebruiken als antioxidanten, prebiotica en (biobased) verpakkingsmateriaal voor voedsel. Dat meldt Science Daily.
ScienceDaily
Lees ook
-
2
+Verbetert fruit eten je gemoed? 3 aug 2022
-
21
+Moet de boer een bouwmarkt willen worden? 3 dec 2021
-
7
+Plastic van houtvezels kan op de composthoop, zegt koekjesbakster 12 jul 2018
-
0
+Gezondste paddenstoelen komen uit magnetron 23 mei 2017
-
0
+Tarwezemelen te verwaarden tot hoogwaardige grondstof 11 mei 2017
-
0
+‘Duurzaamheid bio-plastics genuanceerd verhaal’ 9 mei 2017
-
6
+‘Matig koffiedrinken niet slecht voor gezondheid mensen’ 18 nov 2015
- 15 ‘Meergranenbrood: soort witbrood met gebrande suiker’ 27 aug 2014
- 25 Hoenselaar: geen bewijs voor schadelijkheid tarwe 3 feb 2014
- 1 Foodwatch: Hero Fruit & Co spindoctort met gezondheid 4 okt 2011