Tot nu toe zijn tarwezemelen het minst waardevolle deel van de tarwekorrel en worden ze vooral tot veevoer verwerkt. Daar zou verandering in kunnen komen dankzij de methode die Zweedse onderzoekers van het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm ontwikkelden. Met heet water onder hoge druk en speciale enzymen kunnen de onderzoekers biomoleculen uit tarwezemelen extraheren. De biomoleculen zijn te gebruiken als antioxidanten, prebiotica en (biobased) verpakkingsmateriaal voor voedsel. Dat meldt Science Daily.
ScienceDaily
Lees ook
-
14
+Minder kankerverwekkend brood dankzij CRISPR-Cas9 18 feb 2023
-
1
+Nee, tarwe wordt geen beleggerslieveling 15 apr 2022
-
6
+Hete koffie beter dan koude 2 nov 2018
-
7
+Plastic van houtvezels kan op de composthoop, zegt koekjesbakster 12 jul 2018
-
4
+Italiaanse pastamakers willen niet moeten zeggen waar ze hun tarwe vandaan halen 24 okt 2017
-
0
+Tarwezemelen te verwaarden tot hoogwaardige grondstof 11 mei 2017
-
0
+‘Duurzaamheid bio-plastics genuanceerd verhaal’ 9 mei 2017
- 2 Duurzame plastic fles net zo goed voor wijn als glas 17 mrt 2016
- 2 Minder rimpels en jonger dankzij ‘beauty chocolate’ 25 feb 2015
- 0 Gentechtarwe in de VS lijkt apart incident 15 jun 2013