'Big Sugar' en 'Big HFCS' zijn buiten de rechter om tot een schikking gekomen. Eerder deze maand begon in Californië een rechtszaak tussen de suikerindustrie en de producenten van high fructose corn syrup, HFCS.

De suikerindustrie beschuldigde de HFCS-producenten ervan onterecht te claimen dat hun product net zo gezond is als suiker. De HFCS-producenten claimden dat de suikerindustrie een onsmakelijke campagne van misinformatie voerden. Centraal in de zich al jaren voortslepende affaire stond een advertentiecampagne waarin de voedingswaarde van HFCS gelijkgesteld werd aan die van suiker. "Je lichaam merkt geen verschil" luidde de claim.

De partijen gaven de volgende verklaring af: "Beide partijen laten vandaag gezamenlijk weten dat ze een lopende rechstzaak bij het U.S. District Court for the Central District of California hebben geschikt. De details van de schikking zijn vertrouwelijk. De partijen blijven vasthouden aan praktijken die aansporen tot een veilig en gezond gebruik van hun producten. Daarbij hoort matig gebruik van tafelsuiker, high fructose corn syrup en andere zoetstoffen", aldus de LA Times.
LA Times - Sugar industry and high-fructose corn syrup makers settle their epic court battle
Reageer
  • Deel
Druk af