De Indiase start-up Bakeys heeft een manier gevonden om de plasticvervuiling te verminderen. Het bedrijf maakt eetbare lepels.

In India verkocht Bakeys de afgelopen jaren al 1,5 miljoen eetbare lepels per jaar. Nu heeft ook de rest van de wereld het eetbare eetgerei ontdekt. Daarom startte Bakeys een Kickstartercampagne. Het oorspronkelijke doel is al meer dan overschreden; met nog 16 dagen te gaan is al $146.576 opgehaald. Ruim voldoende om de productiecapaciteit op te schalen en ook eetbare chopsticks en vorken te gaan maken.

De eetbare lepel is gemaakt van gierst (een ecovriendelijk gewas), rijst en tarwe en is in verschillende smaken verkrijgbaar, zoals gember-kaneel, gember-knoflook, komijn of wortel-biet. De lepels zijn veganistisch, vrij van conserveringsmiddelen, lactose-vrij en 2 tot 3 jaar houdbaar. Ze houden het 20 minuten vol in hete vloeistoffen en zijn dus te gebruiken bij het eten van soep of drinken van thee. Als de gebruiker de lepel niet opeet, maar alsnog weggooit, breekt hij binnen 10 dagen af.
Duurzaam Bedrijfsleven - Indiase start-up vermindert afval met eetbare lepels
Reageer
  • Deel
Druk af