Het glutenvrije dieet wint aan bekendheid. Steeds vaker hebben restaurants een allergenenkaart. Ook de glutenvrije schappen in de supermarkt breiden zich verder uit. Toch lopen er nog steeds mensen met echte en onbegrepen klachten rond. Ze hebben coeliakie. Er bestaan nog steeds veel misverstanden over coeliakie en het glutenvrije dieet. Mede om die reden is de Coeliakiemaand in het leven geroepen. De stichting van de Coeliakiemaand organiseert samen met vrijwilligers een informatieve maand met vermaak. Dat meldt Coeliakiemaand
Lees ook
- 1 Nima, de glutensniffer 22 dec 2015
- 7 ‘Eidooierpil maakt glutenintolerantie onschadelijk’ 23 jul 2015
- 4 Glutenvrije verkopen met 63% gestegen in de VS 1 dec 2014
- 0 Verenigd Koninkrijk ziet coeliakie in 20 jaar verviervoudigen 15 mei 2014
- 4 McDonald’s introduceert glutenvrij broodje in Nederland 22 okt 2013