In Kansas City kunnen daklozen voortaan dineren in een echt restaurant, in plaats van een prakkie te eten in een gaarkeuken waar de treurigheid vanaf straalt. De Kansas City Community Kitchen verbouwde na 30 jaar zijn soepkeuken tot een echt restaurant, meldt de Huffington Post. Het restaurant richt zich nog altijd op dezelfde, dakloze, doelgroep. Een gastheer, obers en chef-koks verwelkomen de daklozen en andere mensen in nood, vanuit de missie: 'iedereen verdient een goede, warme en gezonde maaltijd'.

Het restaurant serveert elke dag tussen 11.00 en 14.00 uur een warme maaltijd. Gasten kiezen van een menukaart, krijgen vers bereid eten en kunnen zelfs suggesties indienen. Dit moet de daklozen hun waardigheid teruggeven en gezonder laten eten.

De soepkeuken draait op vrijwilligers. Werklozen en andere belangstellenden kunnen ook deelnemen aan een 12-weken durende trainingsprogramma van de Kansas City Community Kitchen. Ze leren dan behalve koken ook financiële vaardigheden en krijgen zo mogelijk gemakkelijker weer toegang tot de arbeidsmarkt.
Huffington Post - Soup Kitchen Is Set Up Like A Restaurant So Homeless Can Dine With Dignity
Reageer
  • Deel
Druk af