Lees ook
-
4
+Onzekerheid over schade hormoonverstoorders groeit 9 dec 2019
-
0
+Coop Denemarken denkt dat een pak beter is dan een blik 25 jul 2018
- 0 BPA aangetroffen in ‘BPA-vrije’ baby-bijtringen 13 dec 2016
- 6 Kunstenaars willen blik weer hip maken 24 apr 2016
- 3 ‘Europese Commissie liep blind in val hormoonverstoorders’ 21 mei 2015
- 5 De ‘plastisfeer’ rukt op: zijn mosselen nog veilig? 6 feb 2015
- 4 EFSA vindt bisphenol A veilig, maar overtuigt niet 23 jan 2015
- 3 Bisfenol-A in blikjes heeft onmiddellijk effect op bloeddruk 10 dec 2014
- 22 ‘Leidingwater is veiliger dan mineraalwater’ 31 jul 2014
- 1 Heroïne in de tomatenpuree 25 jan 2014
Wetenschappers van Stanford en de Johns Hopkins University stelden in een grootschalig onderzoek vast dat de consumptie van voedsel uit blik de blootstelling aan Bisphenol A (BPA) daadwerkelijk verhoogt. Het maakt bovendien uit welk blikvoedsel gegeten wordt. Vooral soep in blik blijkt voor een hogere blootstelling te zorgen, gevolgd door pasta, groenten en fruit in blik.
Ach Dat wisten we al wel . Maak je soep zelf !