Volgens het CBS maakte de horeca dit jaar 8.8% meer omzet dan vorig jaar. Hotels, restaurants, snackbars en cafés maakten in het derde kwartaal 2,6% procent meer omzet dan een kwartaal eerder. Vooral snackbars, lunchrooms en ijssalons verkopen meer. Hun omzet steeg met 13% ten opzichte van vorig jaar. In restaurants en cafés steeg de omzet met meer dan 9% en bij hotels met bijna 4,5%. De omzetstijging is het gevolg van prijsverhoging (2.7%) binnen de horeca, maar ook van de toenemende vraag van consumenten. Ze geven de laatste jaren weer meer geld uit in de horeca.
NOS - Recordverkoop van friet, broodjes en frikandellen
Lees ook
-
3
+Dagelijks eten 12,1% duurder geworden in 2023 11 jan 2024
- 0 Horeca schudt corona definitief af 31 mei 2023
-
15
+Een bezorgtaks is een prima idee 2 nov 2022
- Horeca-ondernemers hervinden vertrouwen, nu nog personeel 31 mei 2022
-
12
+Gezondheid als uitgangspunt, chocolade hielp ons crisis door en labolek niet onwaarschijnlijk 7 jun 2021
-
1
+Belastingschulden binnen de food- en agrarische sector vallen mee, horeca hard geraakt 17 mei 2021
- 0 ‘Omzetverspilling’ in de horeca 11 sep 2019
- 0 Horeca meeste bedrijfsongevallen, laag verzuim 19 dec 2016
- 0 Blurring geeft omzet koffiezaak andere bestemming 13 dec 2016
- 3 We eten meer/minder buiten de deur 24 aug 2012