Smaaktesten die een real life omgeving nabootsen, leveren veel betere resultaten op dan testen in een smaaklaboratorium. Dat constateren onderzoekers van Wageningen Food & Biobased Research (WUR) na onderzoek met vliegtuigmaaltijden. Teneinde de voorspellende waarde van producttesten voor fabrikanten te vergroten, heeft de vakgroep de faciliteiten in zijn testlab uitgebreid. Van vliegtuig tot supermarkt of huiskamer is tot in detail na te bootsen.
Foodholland - FoodHolland : nieuwsarchief login
Lees ook
-
13
+Wij van WUR 12 nov 2020
-
13
+‘Nederlandse boeren zoeken oplossingen over de grens’ (1) 30 dec 2019
- 1 Buitenkip nader bekeken 4 sep 2019
-
8
+‘Consument wil graag betalen voor informatie over dierenwelzijn, niet over transport en slacht’ 18 apr 2018
- 13 ‘Blijkbaar is rundvlees niet gewoon rundvlees’ 30 mrt 2017
- 6 Bijensterfte in Nederland sterk afgenomen 15 apr 2014
- 8 Geen bio voor hond en kat 23 apr 2013
- 35 Dijksma aan Kamer: ‘Nederland kan zichzelf voeden’ 9 apr 2013
- 1 Nederlandse universiteiten starten nieuwe Eetencyclopedie 10 okt 2012
- 2 RIVM: hecht niet teveel waarde aan voedselonderzoeken 17 feb 2012