Een van de succesvolste Kickstarter campagnes aller tijden dreigt op een volledige mislukking uit te draaien. De Coolest Cooler begon vorig jaar bescheiden met een gevraagd crowdfunding bedrag van $50.000. Blijkbaar zagen veel Amerikanen het wel zitten om zo'n een felgekleurde Coolbox op wielen, met ingebouwde blender én bluetooth-aansluiting in huis te halen, want binnen 6 dagen was de Kickstarter-actie met 8100% overtekend. De teller stopte uiteindelijk op ruim $13 miljoen.

Het bedrijf kampt echter met allerlei problemen, zoals stakingen in de fabriek en vertraging in de aflevering. De aflevering van de 60.000 bestelde boxen zou al in februari afgerond hebben moeten zijn, maar is verlengd tot april 2016. Ook is er sprake van geldtekort. Om meer geld binnen te halen en de bestelde Coolers alsnog te kunnen leveren, staat de koelbox inmiddels ook op Amazon. Gebruikers zijn echter weinig lovend over de multifunctionele koelbox; de 1-sterrecensies hebben de overhand.

Het komt regelmatig voor dat Kickstarter-projecten uitlopen of mislukken. Dat hoort er ook wel een beetje bij, Kickstarter-projecten zijn immers een vorm van voorfinanciering waarbij de 'investeerders' een beetje risico lopen. BNR besluit: "De Coolest Cooler heeft, zo te zien, gewoon veel te weinig geld gevraagd voor zijn koelbox. En daarom moet het nu diep door het stof." Veel geld opgehaald dus, maar te weinig per Cooler zodat het project toch een mislukking dreigt te worden.
BNR - Een van de grootste Kickstarter-campagnes ooit lijkt te mislukken
Reageer
  • Deel
Druk af