De Schotse overheidsinstelling Food Standards Scotland (FSS) pleit voor onmiddelijke actie om de gezondheid van Schotten te verbeteren, meldt FoodNavigator. 65% van de bevolking heeft overgewicht of obesitas; diabetes, hartklachten en andere obesitas gerelateerde ziektes komen veelvuldig voor.

Dat is opvallend omdat drie kwart van de Schotten zegt een gezond eetpatroon te hebben.

De afgelopen 15 jaar is er nauwelijks iets veranderd in het Schotse voedingspatroon. Ross Finnie van FSS zegt: “Er is een groot verschil tussen de omvang van het probleem en hoe gezond mensen zelf denken dat ze zijn. We moeten allemaal inzien dat er een probleem is en iedereen, inclusief consumenten, industrie, media en de overheid, moet een rol spelen in het vinden van de oplossing.”

De FSS wil de hoeveelheid suiker in het Schotse dieet verminderen naar 5% van de dagelijkse energie-inname, de consumptie van vezels verhogen naar 30 gram per dag en 50% van de totale energie uit koolhydraten laten halen. Daarnaast dringt de FSS aan op prijsveranderingen omdat suikerrijke snacks te vaak in de aanbieding zijn.
FoodNavigator - Scotland must act on ?deep-rooted? poor diet: report
Reageer
  • Deel
Druk af