Wie uit eten gaat en eventuele restjes in een 'doggybag' mee wil nemen, kan het best zelf een herbruikbaar bakje meenemen. Restaurants geven je namelijk alleen bakjes gemaakt van Styrofoam (polystyreen). Omdat deze bakjes niet te recyclen zijn, zijn ze slecht voor het milieu. Mocht het restaurant de restjes niet in jouw herbruikbare bakje willen doen omdat het niet verantwoordelijk wil zijn voor de voedselveiligheid van jouw bakje, doe het er dan zelf in. Als je je eigen bakje een keer vergeet kun je prima de bakjes van het restaurant gebruiken, maar probeer het restaurant er in dat geval van te overtuigen dat herbruikbare bakjes beter zijn voor het milieu. Dat leert Grist zijn lezers.
Grist - What?s the best way to deal with restaurant leftovers?
Lees ook
-
1
+Bij LEFT eet je restjes van de Albert Heijn beneden 12 jul 2021
- 0 Teruglopende omzet food drukt groei Hema 9 dec 2016
- 8 Bananenschillen zijn lekker en gezond 1 dec 2016
- 0 App Entrée is voor eten wat Tinder is voor daten 20 okt 2016
- 0 Voedselafval mogelijk geschikt voor thermische energieopslag 20 sep 2016
- 0 Rotterdamse app helpt horeca tegen voedselverspilling 27 jul 2016
- 1 Bestel overgebleven restaurant-eten bij Get Chef’s 22 jun 2016
- 25 ‘Gezond’ volgens Amerikanen: lokaal, natuurlijk en biologisch 17 jan 2013
- 24 Wat eet u? 24 dec 2012
- 1 ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’: De Veldkeuken 21 okt 2012