Er werd nog nooit zoveel uitgegeven aan champagne als in 2015. Vooral buiten Europa plopten er meer champagnekurken. Dat blijkt uit cijfers van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne, meldt RetailDetail. Na twee wat magere jaren stijgt de Franse export van alle alcoholische dranken weer naar recordniveau. In totaal werd er voor €11,7 miljard aan wijnen en andere alcoholische dranken uitgevoerd, een toename van 8,7% tegenover 2014.

De recordverkoop van champagne bedroeg €4,75 miljard, 5,6% meer dan in 2014. In totaal werden 312,5 miljoen flessen champagne verkocht, 1,7% meer dan het jaar daarvoor. Met 339 miljoen verkochte flessen in 2007 is het volumerecord niet verbroken. De groei is vooral te danken aan de uitvoer, die steeg met 4%. Met binnen de Europese Unie een groei van 3,3% naar 80,2 miljoen flessen. Buiten Europa steeg de uitvoer met 4,8% naar 70,5 miljoen flessen, ook een record. Het zijn vooral de speciale en duurdere champagnes, zoals rosé en millésime, die in de smaak vallen buiten Europa. In Frankrijk zelf stabiliseerde de verkoop op 162 miljoen flessen.

Zoals elk jaar zorgde feestmaand december voor de meeste omzet. In de laatste maand van het jaar verkochten de Champagnehuizen maar 42 miljoen flessen.
RetailDetail - Absoluut recordjaar voor champagne
Reageer
  • Deel
Druk af